Een terugblik op het 36e Gebroeders Wouda Krommert toernooi

24 juni 2018


Het zit er weer op! Een week lang waren alle avonden de banen op ons park van ca half 7 tot half 11 (en enkele banen soms tot ver daarna) bezet. We begonnen al op 9 juni, met onze sponsor Martin Wouda die op baan 2 het toernooi mocht openen. Helaas voor hem was Martin nog niet helemaal in vorm die dag en verloor hij deze partij, die overigens meer dan twee uur duurde. De toon was gezet… 

Uiteraard nog veel andere mooie wedstrijden gespeeld, waarbij ik er ééntje toch nog even specifiek wil benoemen. Het was een partij in de heren enkel 8. Wellicht niet het meest interessant zou je denken, maar wat deze partij zo bijzonder maakte was dat de twee oudste deelnemers die meededen in het enkelspel tegenover elkaar stonden. Beiden uiteraard nog hartstikke jong en vitaal maar toch boven de 70 jaar. Dat alleen al was een mooi gegeven, maar als ik nu vertel dat beide heren meer dan 3 uur tegenover elkaar op de baan stonden, komt bij mij het volgende woord naar boven: RESPECT heren! Dat was tevens de langste wedstrijd van het hele toernooi, 3 uur en 3 minuten hebben de heren er over gedaan. Gelukkig was dit in het voorweekend ;)

Een week voor het toernooi van start ging zag de voorspelling er nog heel slecht uit, maar zoals zo vaak waren de weergoden ons toch goed gezind en bleef de vele voorspelde regen weg. Het was eigenlijk de hele week prima tennisweer. Langs de baan was het soms wel wat rustig, meer supporters zijn altijd welkom maar het was goed te zien dat een aantal trouwe supporters wel de moeite namen om langs te komen. Bijvoorbeeld Guus kwam trouw langs en ook alle drie de broers Wouda waren regelmatig op het park te zien. Vooral de komst van Jack wilde ik wel even noemen, erg mooi hoe hij er toch elke keer weer bij is! 

Ik heb niet alle statistieken erbij gepakt maar voor mijn gevoel kende het toernooi veel spannende partijen, relatief veel wedstrijden met 3 sets dus veel deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Het is leuk om te zien dat op de baan het fanatisme aanwezig is, maar dat in bijna alle gevallen het drankje daarna er in alle gemoedelijkheid samen weer ingaat. Daarover gesproken, ik was blij verrast toen bleek dat we voor de Sangria niet tot vrijdag hoefden te wachten, hij was weer heerlijk! Net als de overige hapjes die elke dag weer langs werden gebracht, top gedaan!

Inmiddels heeft de commissie de evaluatie van het toernooi er alweer opzitten. Gelukkig ging er veel goed, ik hoop dat de mensen die er waren, zowel deelnemers als publiek, dat ook zo hebben ervaren. Zoals altijd zijn er ook wel wat ontwikkelpunten, daar gaan we als commissie aan werken, maar ons belangrijkste zorgpunt is het al jaren teruglopende deelnemersaantal. We hadden dit jaar een heel aantal nieuwe deelnemers, die ook erg enthousiast leken, maar hoe zorgen we ervoor dat mensen terug blijven komen, en liever nog, dat mensen anderen binnen hun vereniging ook enthousiast maken en meenemen? Als jullie als lezer van dit stukje daar nog goede tips voor hebben, laat het vooral weten aan één van de commissieleden of via de mail / facebook etc.

Alle uitslagen en winnaars zijn nog terug te vinden op https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=766F0708-DAE5-40EA-9AC4-F603BDBD7079

Tot slot wil ik alle deelnemers en natuurlijk onze sponsoren nog bedanken voor de gezellige 9 dagen! Zonder jullie geen toernooi, tot snel, op of langs de baan en hopelijk volgend jaar tijdens het toernooi!

Jantine Prijs, toernooileider.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 43064395

Tennisbanen: De Krommert 146, Oosthuizen (0299-403070)

Secretariaat: Warder 80
1473 PE Warder